Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

 

BEZOEKERSINFORMATIE

Ereveld Vol Leven vindt plaats op Nationaal Ereveld Loenen (bij Apeldoorn).

De Start van de Nationale Herdenkingsweek.

  • Toegang is gratis. Deuren gaan open vanaf 13:00 uur met een openingsceremonie om 13:30 uur voor mensen die zich online hebben ingeschreven.
  • Om de openingsceremonie bij te wonen is inschrijving vooraf noodzakelijk omdat we hierbij een beperkt aantal mensen kunnen toelaten.
  • Om 15:00 uur vindt de opening plaats van de 7 ereveldkruizen uit Java en kan iedereen die zich verbonden voelt met deze erevelden deelnemen aan een fotomoment om 15:30 uur door achter één van de 7 kruizen plaats te nemen.
  • Iedereen is welkom. Mocht er geen plaats zijn bij de openingsceremonie dan kan het zijn dat je even moet wachten omdat we de bezoekers over het volle ereveld willen doseren. Wij vragen om jouw begrip hiervoor.
  • Je kunt je online inschrijven op 3 momenten: 13:30 uur (Openingsceremonie), 14:30 uur (Onthulling 7 ereveldkruizen uit Java) en 15:30 uur (bezoek volle ereveld).

ONLINE INSCHRIJVEN KAN HIER

  • Je ontvangt dan een gratis digitale plattegrond en programmaboekje met de verhalen waar de representanten voor staan en je bent verzekerd van toegang op het opgegeven tijdstip.
  • Heb je geen toegangskaart? Dan kan het zijn dat je even moet wachten bij de ingang omdat we het bezoek aan Ereveld Vol Leven proberen te doseren. Wij danken je voor jouw begrip!

 

 

13:00Poorten van Nationaal Ereveld Loenen gaan open (voor bezoekers met geldige toegangskaart)
13:30Openingsceremonie bij de centrale kapel (op inschrijving)
14:00Bezoekers van ceremonie gaan het volle ereveld op
14:30Bij veel belangstelling worden de poorten geopend voor het aanwezige publiek bij de ingang met toegangskaart (online inschrijving vereist)
15:00Onthulling 7 ereveldkruizen uit Java ter nagedachtenis van de slachtoffers Nederland Indie
15:30Fotomoment bij de 7 ereveldkruizen uit Java met alle betrokkenen en nabestaanden
16:30Einde Ereveld Vol Leven (de klok van de kapel luidt)

 

INFORMATIE BEZOEKERS  BEREIKBAARHEID EN PARKEREN

Auto:
Vanaf de A50 neemt u afrit 23 (Loenen) en rijdt u via de N786 (Beekbergerweg) binnen 5 minuten naar het kruispunt Beekbergerweg / Groenendaalseweg.  Volg vanaf hier de parkeerborden van het evenement. Verkeersregelaars zorgen voor een vlotte doorstroom naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein.

Rijdt u via de Oude Arnhemseweg naar het Ereveld; volg dan ook vanaf de Groenendaalseweg de parkeerborden voor het evenement.

Openbaar Vervoer

Nationaal Ereveld Loenen is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Wie met het openbaar vervoer naar Loenen komt, raden wij aan met de trein naar Apeldoorn of Dieren te reizen. Vanuit deze plaatsen is er een rechtstreekse busverbinding naar Loenen.

NS Station Apeldoorn
De reistijd van NS-station Apeldoorn naar Loenen bedraagt ongeveer 25 minuten.
U kunt zowel bus 43 richting Arnhem CS als ook bus 109 richting Eerbeek pakken.

NS Station Dieren
De reistijd van NS-station Dieren naar Loenen bedraagt ongeveer 35 minuten.
U kunt hier bus 43 richting Apeldoorn CS pakken. Deze bus rijdt een keer per uur.

In Loenen stopt de bus bij het restaurant ‘Den Eikenboom’ (halte Bruisbeek/Centrum).  Vanaf hier kan men gebruik maken van ons pendelvervoer. Deze pendelbus rijdt in 5 minuten naar de ingang van het Ereveld. Wandelen kan ook. U loopt in 15 minuten naar de ingang van het Ereveld.