Hoe vrouwen uit het verzet verdwenen

Ze waren er wel, verzetsvrouwen, maar niet in de geschiedboeken.

Daar gaat de Herdenking Ereveld Vol Leven verandering in brengen. In het algemeen kunnen mensen maar één naam noemen van een Vrouw in het Verzet: Hannie Schaft – het meisje met het rode haar. Jonge mensen hebben vaak geen idee wie Hannie Schaft is.

2018 Jaar van Verzet  – In de dagen rondom 8 maart, Internationale Vrouwendag én Hannie Schaft herdenking zijn 2 twee filmpjes gepubliceerd over Hannie Schaft en haar mede verzetsstrijders Freddie (15 jaar) en Truus (17 jaar ) Menger.

Wil je weten hoe het voor Lois (24 jaar ) was om de vermoorde verzetsstrijder Hannie Schaft (24 jaar), een gezicht te geven bij haar graf op de Eerebegraafplaats Bloemendaal? Kijk dan naar de onderstaande video.

In deze video is ook te zien hoe het was voor de familie van Hannie Schaft om getuige te worden van een meisje in dezelfde leeftijd als waarop Hannie is gestorven ? En niet alleen Hannie maar ook haar mede verzetsstrijders werden gepresenteerd, de zusjes Trudy en Freddie Menger van 15 en 17 jaar oud. Deze 3 jonge meisjes moesten met elkaar beslissingen nemen welke mensen omgebracht moesten worden. Op de Eerebegraafplaats Bloemendaal vond een bijzondere ontmoeting plaats. Een waarachtig Ereveld Vol Leven.

Op 4 mei 2018 eren we bekende én onbekende verzetsvrouwen op Nationaal Ereveld Loenen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier: